Skořicové lívance s meruňkami a tvarohem
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 115 g Med včelí
- 250 g Meruňky
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Tvaroh tučný
- 30 g Cukr krupice
- 200 ml Mléko - podmáslí
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 22 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 135.3 mg
- Draslík 216.7 mg
- Vláknina 4756.6 mg
- Vitamín A 4756.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 139 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku svaříme omyté, vypeckované a na plátky nakrájené meruňky s citronovou šťávou a medem. Meruňky mají být vláčné, ale pevné.
-
2
V míse smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, s cukrem a skořicí. Vejce rozšleháme se 4 lžícemi podmáslí, vlijeme do mouky a promícháme. Nakonec vmícháme zbylé podmáslí a 60g rozpuštěného másla.
-
3
Lívancovou formu vymažeme vždy trochou másla, do důlků vlijeme těsto a lívanečky postupně smažíme po obou stranách dozlatova.
-
4
Usmažené lívance upravíme na talíře a podáváme s meruňkami v medu, ozdobené kopečkem tvarohu.