Skořicové lívance s meruňkami a tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 115 g Med včelí
  • 250 g Meruňky
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Tvaroh tučný
  • 30 g Cukr krupice
  • 200 ml Mléko - podmáslí
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 135.3 mg
  • Draslík 216.7 mg
  • Vláknina 4756.6 mg
  • Vitamín A 4756.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 139 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku svaříme omyté, vypeckované a na plátky nakrájené meruňky s citronovou šťávou a medem. Meruňky mají být vláčné, ale pevné.

  • 2

    V míse smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, s cukrem a skořicí. Vejce rozšleháme se 4 lžícemi podmáslí, vlijeme do mouky a promícháme. Nakonec vmícháme zbylé podmáslí a 60g rozpuštěného másla.

  • 3

    Lívancovou formu vymažeme vždy trochou másla, do důlků vlijeme těsto a lívanečky postupně smažíme po obou stranách dozlatova.

  • 4

    Usmažené lívance upravíme na talíře a podáváme s meruňkami v medu, ozdobené kopečkem tvarohu.

Komentáře k receptu