Plněné zelné listy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Anglická slanina
  • 200 g Rýže loupaná
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 730 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 551 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 42.3 mg
  • Draslík 202.6 mg
  • Vláknina 3237.4 mg
  • Vitamín A 3237.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyřízneme ze zelí košťál a celé zelí na páře uvaříme.

  • 2

    Lepší je dát je do utěrky. Průběžně odlupujeme měkké listy.

  • 3

    Mleté maso smícháme s nakrájenou slaninou, solí, pepřem, česnekem a osmaženou cibulkou na oleji, s mletou paprikou a spařenou rýží. Směsí naplníme zelné listy.

  • 4

    Svaříme 2l vody s kečupem a octem.

  • 5

    Na pařáček dáme zbylé listy, na ně vložíme plněné zelné listy a na ně zase zbylé zelí.

  • 6

    Vše zalijeme vodou a kečupem, přikryjeme poklicí a hodinu vaříme.

Komentáře k receptu