Plněné zelné listy
Suroviny
- 300 g Anglická slanina
- 200 g Rýže loupaná
- 500 g Maso mleté - mix
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 54 g
- Sodík 551 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 42.3 mg
- Draslík 202.6 mg
- Vláknina 3237.4 mg
- Vitamín A 3237.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyřízneme ze zelí košťál a celé zelí na páře uvaříme.
-
2
Lepší je dát je do utěrky. Průběžně odlupujeme měkké listy.
-
3
Mleté maso smícháme s nakrájenou slaninou, solí, pepřem, česnekem a osmaženou cibulkou na oleji, s mletou paprikou a spařenou rýží. Směsí naplníme zelné listy.
-
4
Svaříme 2l vody s kečupem a octem.
-
5
Na pařáček dáme zbylé listy, na ně vložíme plněné zelné listy a na ně zase zbylé zelí.
-
6
Vše zalijeme vodou a kečupem, přikryjeme poklicí a hodinu vaříme.