Maso s bramborami pečené v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Brambory
  • 1200 g Kuře
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 kávová lžička Vegeta
  • 2 kávová lžička Koření grilovací
  • 2 kávová lžička Koření na ryby
  • 2 kávová lžička Gulášové koření
  • 3 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 907 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 490 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 2115.8 mg
  • Vláknina 18750 mg
  • Vitamín A 18750 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, neloupané nakrájíme na slabá kolečka, kterými poklademe pekáč. Kuře rozporcujeme, osolíme a vložíme na kolečka brambor. Pokud použijeme jiný druh masa, nakrájíme maso na plátky. Vše zalijeme rozmíchaným pivem s kořením. Koření můžeme zaměňovat dle chuti a možností.

  • 2

    Přikryjeme alobalem a pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud brambory nebudou měkké. Ke konci pečení alobal odstraníme, aby se brambory i maso pěkně dopekly a dobarvily.

Komentáře k receptu