Maso s bramborami pečené v pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 907 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 46 g
- Sodík 490 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 2115.8 mg
- Vláknina 18750 mg
- Vitamín A 18750 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, neloupané nakrájíme na slabá kolečka, kterými poklademe pekáč. Kuře rozporcujeme, osolíme a vložíme na kolečka brambor. Pokud použijeme jiný druh masa, nakrájíme maso na plátky. Vše zalijeme rozmíchaným pivem s kořením. Koření můžeme zaměňovat dle chuti a možností.
-
2
Přikryjeme alobalem a pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud brambory nebudou měkké. Ke konci pečení alobal odstraníme, aby se brambory i maso pěkně dopekly a dobarvily.