Vepřové ovarové koleno s vejmrdou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chléb konzumní
  • 250 g Křen
  • 200 g Jablka
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 5 ks Nové koření celé
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 dl Masový vývar
  • 1.5 kg Vepřové koleno
  • 4 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1564 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 728 mg
  • Bílkoviny 79 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 501.2 mg
  • Vláknina 9321 mg
  • Vitamín A 9321 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře očištěné a omyté vepřové koleno dáme do hrnce s 2 litry vody. Přidáme očištěnou cibule, česnek, celý černý pepř, nové koření, bobkový list a sůl. Vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme minimálně 100 minut.

  • 2

    Připravíme "vejmrdu" - křen s jablky. Očistíme, omyjeme a oloupeme křen a jemně nastrouháme, dáme do misky a zakryjeme. Omytá jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jadřince a jemně nastrouháme. Přidáme je ke křenu, ochutíme cukrem, vývarem z uvařeného kolena, troškou (1-2 lžičky) vinného octa a promícháme.

  • 3

    Ovarové koleno vyjmeme z vývaru, rozporcujeme a podáváme s "vejmrdou", křenovou hořčicí a chlebem.

Komentáře k receptu