Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku
Suroviny
- 300 g Brambory
- 700 g Kuřecí prsa
- 300 g Hříbky čerstvé
- 4.5 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 6 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 0.07 dl Olej slunečnicový
- 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 6 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1308 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 483.4 mg
- Draslík 1479.3 mg
- Vláknina 6310.9 mg
- Vitamín A 6310.9 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a omyjeme brambory. Nastrouháme je a v míse smícháme s rozetřeným česnekem, 2 lžičkami soli, 1 lžičkou černého pepře, vejci a strouhankou. Těsto dobře promícháme.
-
2
Očištěné a omyté pravé hříbky pokrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo a houby usmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 7-10 minut. Houby osolíme podle chuti (asi 0.5 lžičky), posypeme drceným kmínem a černým pepřem (0.5 lžičky). Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přimícháme k hříbkům.
-
3
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrojíme v polovině tak, že si utvoříme kapsu.
-
4
Maso dáme do igelitového sáčku a přes sáček ho zlehka naklepeme. Pak kuřecí kapsy osolíme (přibližně 2 lžičky) a opepříme 1 lžičkou bílého pepře.
-
5
Řízky naplníme houbami, kraje zachytíme párátky a obalíme v hladké mouce.
-
6
V hlubší a větší pánvi rozpálíme 0.5-1 dl oleje. Řízky namočíme do těstíčka a usmažíme z obou stran do zlatohněda. Teplotu po chvilce snížíme, smažíme pomaleji, aby se mohlo propéct maso v těstíčku. Dáváme pozor, aby se nepřipálilo.
-
7
Usmažené řízky vyjmeme a odložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.