Kynutý bramborák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 13 g
- Sodík 816 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 165.2 mg
- Draslík 546.5 mg
- Vláknina 7875.7 mg
- Vitamín A 7875.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme.
-
2
Zbylé brambory nastrouháme v syrovém stavu.
-
3
Připravíme kvásek z droždí, mléka, mouky, soli a cukru a přidáme do mísy. Přidáme rozšlehané vejce, nakrájené maso, utřený česnek se solí a majoránku.
-
4
Zbylé mléko přilijeme, promícháme směs a zpracujeme hustší těsto. Je-li třeba, přidáme trouchu mouky. Těsto necháme na teplém místě kynout.
-
5
Poté těsto rozetřeme do pekáče a bramborák upečeme ve vyhřáté troubě. Před dopečením potřeme povrch bramboráku sádlem.