Mandarinkový čokoládový hřbet

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 30 g Kakao - prášek
  • 300 g Kompot mandarinkový
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 70 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Kokos - mletý (Kopra)
  • 2 polévková lžíce Marmeláda jahodová
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 133.2 mg
  • Draslík 202.4 mg
  • Vláknina 9933.8 mg
  • Vitamín A 9933.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme okapat mandarinky, utřeme máslo s cukrem, kakaem, skořicí a žloutky do pěny. Vmícháme šťávu z kompotu, mouku a prášek do pečiva.

  • 2

    Promícháme sníh ušlehaný z bílků s cukrem a kakaovou pěnou.

  • 3

    Do vymazané formy naplníme 2/3 těsta, pokryjeme mandarinkami a přidáme zbytek.

  • 4

    Pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 5

    Rozehřejeme marmeládu s rumem a potřeme ještě teplý hřbet. Necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu