Hovězí a jahodové carpaccio
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 122 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 1 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 26.3 mg
- Draslík 401.4 mg
- Vláknina 5130.9 mg
- Vitamín A 5130.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpálíme olej a maso zprudka ze všech stran orestujeme. Necháme vychladnout, zabalíme do alobalu a utáhneme na pevný váleček. Poté dáme nejméně na 3 hodiny do mrazničky.
-
2
Mezitím nakrájíme jahody na tenké plátky. Cibulky podélně rozkrojíme na velmi tenké proužky a namočíme na chvíli do ledové vody. Vzniknou tak kudrlinky.
-
3
Maso ostrým nožem nakrájíme na co nejtenčí plátky, spolu s jahodami rozdělíme na talíře a ozdobíme cibulkami. Zakápneme balzamikem a citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.