Toasty se sezamovými semínky a vepřovým
Suroviny
- 250 g Vepřové maso pečené
- 250 g Garnát obecný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- 8 plátek Chléb pšeničný (bílý)
- 1.5 dl Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 844 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 77 g
- Sodík 660 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 258.8 mg
- Draslík 234 mg
- Vláknina 3229.8 mg
- Vitamín A 3229.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru dáme jarní cibulky, garnáty, vepřové maso, koriandr, česnek, vejce, rybí (nebo ústřicovou) omáčku, sůl a pepř. Mixujeme několik vteřin. Směs přendáme do mísy, potom rozetřeme na chléb. Odkrojíme kůrku a každý plátek rozřízneme na 4 trojúhelníky. Povrch posypeme sezamovými semínky.
-
2
Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme připravený chléb. Nejdříve stranu potřenou směsí cca 2 minuty, potom kousky otočíme na druhou stranu a smažíme minutu.
-
3
Hotové toasty podáváme ozdobené čerstvým koriandrem.