Rychlý švestkový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 5 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 222.5 mg
- Vláknina 8930.5 mg
- Vitamín A 8930.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu vsypeme cukr, přilijeme 300ml vody, přidáme badyán, skořici, pomerančovou šťávu a kousek pomerančové kůry. Za častého míchání zvolna zahříváme, aby se cukr rozpustil.
-
2
Přidáme omyté, rozpůlené a vypeckované švestky. Promícháme, aby se švestky obalily v sirupu a povaříme 10-15 minut doměkka. Vyjmeme pomerančovou kůru, badyán a skořici.
-
3
Kompot rozdělíme do mističek a podáváme s kopečkem řeckého jogurtu, přelitý medem.