Jehněčí kostky s kořením pěti vůní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 19 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 213.5 mg
- Vláknina 3456 mg
- Vitamín A 3456 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 137.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1188 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z jehněčí kýty opláchneme a nakrájíme na kostky. Potom si připravíme žluté, červené a zelené papriky, které omyjeme, odstraníme z nich zrníčka a nakrájíme.
-
2
Do 2 lžic rozpáleného oleje v pánvi vložíme maso a zprudka orestujeme. Maso ochutíme zeleným pepřem, kořením kari, kořením pěti vůní a dáme ho stranou okapat.
-
3
Do druhé pánve nalijeme zbylý olej, necháme ho rozpálit a vhodíme papriku, kterou také zprudka orestujeme.
-
4
K paprice přidáme odložené jehněčí maso. Ještě zlehka tuto směs promícháme a krátce prohřejeme, poté podáváme.