Jehněčí kostky s kořením pěti vůní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Paprika červená
  • 2.16 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 213.5 mg
  • Vláknina 3456 mg
  • Vitamín A 3456 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 137.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1188 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z jehněčí kýty opláchneme a nakrájíme na kostky. Potom si připravíme žluté, červené a zelené papriky, které omyjeme, odstraníme z nich zrníčka a nakrájíme.

  • 2

    Do 2 lžic rozpáleného oleje v pánvi vložíme maso a zprudka orestujeme. Maso ochutíme zeleným pepřem, kořením kari, kořením pěti vůní a dáme ho stranou okapat.

  • 3

    Do druhé pánve nalijeme zbylý olej, necháme ho rozpálit a vhodíme papriku, kterou také zprudka orestujeme.

  • 4

    K paprice přidáme odložené jehněčí maso. Ještě zlehka tuto směs promícháme a krátce prohřejeme, poté podáváme.

Komentáře k receptu