Mleté hovězí s rýžovými nudlemi a bambusovými výhonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Nudle rýžové
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Bambusové výhonky
  • 200 g Hovězí maso mleté
  • 500 ml Voda pitná
  • 5 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • 2 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 31 mg
  • Draslík 746.8 mg
  • Vláknina 9650 mg
  • Vitamín A 9650 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýžové nudle uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu, poté je scedíme a přikryjeme utěrkou.

  • 2

    Fazolové lusky, bambusové výhonky a koriandr opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Nakrájíme podélně fazolky, lístky koriandru nakrájíme na drobné kousky. Na kousky pokrájíme i bambusové výhonky.

  • 3

    Na rozpáleném oleji osmahneme mleté hovězí maso. Přidáme fazolky, nadrcený pepř a kari pastu. Vše spolu smažíme doměkka.

  • 4

    Nakonec přidáme uvařené rýžové nudle, bambusové výhonky a koriandr. Směs zlehka promícháme a prohřejeme.

Komentáře k receptu