Bystřická jehla na grilu
Suroviny
- 120 g Cibule
- 20 g Játra telecí
- 250 g Vepřová plec
- 250 g Hovězí maso zadní
- 180 g Klobása uzená
- 400 g Chléb slunečnicový
- 50 g Špek
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 44 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 97.3 mg
- Draslík 255 mg
- Vláknina 16230.8 mg
- Vitamín A 16230.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec, zadní hovězí maso a telecí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Masovou směs dáme do mísy, posypeme solí s černým pepřem, chilli a 2 lžícemi olivového oleje. Maso promícháme a odložíme na 3 hodiny do chladničky.
-
2
Očistíme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Klobásu nakrájíme na kolečka. Špek nakrájíme na plátky.
-
3
V misce připravíme marinádu: smícháme 2 lžíce olivového oleje se sladkou a pálivou paprikou, kečupem, hořčicí a Worcesterovou omáčkou.
-
4
Na jehly střídavě napícháme maso s játry a špekem, potřeme marinádou a grilujeme. V průběhu grilování maso potíráme. Grilujeme přibližně 12 minut.
-
5
Bystřické jehly podáváme s chlebem.