Bystřická jehla na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 20 g Játra telecí
  • 250 g Vepřová plec
  • 250 g Hovězí maso zadní
  • 180 g Klobása uzená
  • 400 g Chléb slunečnicový
  • 50 g Špek
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 97.3 mg
  • Draslík 255 mg
  • Vláknina 16230.8 mg
  • Vitamín A 16230.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec, zadní hovězí maso a telecí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Masovou směs dáme do mísy, posypeme solí s černým pepřem, chilli a 2 lžícemi olivového oleje. Maso promícháme a odložíme na 3 hodiny do chladničky.

  • 2

    Očistíme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Klobásu nakrájíme na kolečka. Špek nakrájíme na plátky.

  • 3

    V misce připravíme marinádu: smícháme 2 lžíce olivového oleje se sladkou a pálivou paprikou, kečupem, hořčicí a Worcesterovou omáčkou.

  • 4

    Na jehly střídavě napícháme maso s játry a špekem, potřeme marinádou a grilujeme. V průběhu grilování maso potíráme. Grilujeme přibližně 12 minut.

  • 5

    Bystřické jehly podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu