Losos s koriandrem a limetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Losos - filety
  • 2 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 556.9 mg
  • Vláknina 2455.8 mg
  • Vitamín A 2455.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filety i s kůží vložíme do remosky nebo zapékací mísy. Smícháme vylisovanou šťávu a nastrouhanou kůru z 1 limety s medem, najemno nastrouhaným zázvorem, olejem a najemno nakrájeným koriandrem a touto směsí přelijeme rybu.

  • 2

    Necháme cca 15min odpočívat a poté upečeme dozlatova, cca 15-20min.

  • 3

    Dochutíme solí, pepřem, můžeme posypat limetovou kůrou a podáváme s pečivem a plátky limety.

Komentáře k receptu