Vepřové růže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Špekáčky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 4 plátek Vepřová kýta
  • 0.5 kg Zelí kysané
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 2.5 mg
  • Draslík 251.4 mg
  • Vláknina 4869.2 mg
  • Vitamín A 4869.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepeme opláchnuté maso. Dle chuti okořeníme.

  • 2

    Zelí vysypeme ze sáčku a vymačkáme šťávu. Rozkrojíme špekáčky na okraji jako při opékání. Doprostřed plátku masa dáme zelí a nakrojený špekáček a maso zabalíme, aby vršek špekáčku zůstal z masa vyčnívat.

  • 3

    Oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli. Do hrnce dáme olej, osmahneme cibuli a přidáme hotové závitky, které ze všech stran osmahneme. Opečené maso podlijeme a dusíme doměkka.

  • 4

    Pokud chceme přípravu urychlit, můžeme závitky dát do trouby.

Komentáře k receptu