Rybí nákyp s těstovinami
Suroviny
- 125 g Špagety, Makarony
- 500 g Treska aljašská
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 6 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 l Voda pitná
- 1.25 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 22 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 209.3 mg
- Draslík 1384.3 mg
- Vláknina 33999.2 mg
- Vitamín A 33999.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s osolenou vodou a trochou oleje vaříme těstoviny 10 minut. Poté je scedíme a vrátíme do hrnce, přidáme máslo, zakryjeme hrnec pokličkou a udržujeme teplé.
-
2
Do pánve dáme plátky ryb s petrželkou a pepřem a zalijeme vodou, aby byly ponořené. Uvedeme do varu, přikryjeme a dusíme 10 minut. Poté plátky vyndáme a tekutinu uschováme. Z plátků ryb oloupeme kůži a zbavíme je kostí. Pokrájíme je na kostky.
-
3
Těstoviny dáme do velké mísy a smícháme se žloutky, smetanou a muškátovým oříškem. Vmícháme kostky ryb, přidáme trochu uschované tekutiny. Vyšleháme z bílků sníh a vmícháme do směsi.
-
4
Zapékací nádobu vymažeme a naplníme ji směsí, nádobu zakryjeme a postavíme na trojnožku do velkého hrnce s vodou. Hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme nákyp v páře 90 minut, průběžně doplňujeme vodu.
-
5
Nákyp poté vyklopíme na mísu a ihned podáváme.