Treska smažená na zázvoru
Suroviny
- 675 g Treska aljašská
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 ks Pórek
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 4 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 6 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 62.4 mg
- Draslík 861.8 mg
- Vláknina 3551 mg
- Vitamín A 3551 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme mletý zázvor a solamyl. Přidáme pokrájené rybí maso na kostky a promícháme ve směsi, aby se obalily.
-
2
Rozehřejeme v předehřátém woku olej, přidáme zázvor, pokrájený pórek a smažíme 1 minutu. Přidáme obalené rybí kostky a smažíme 5 minut za častého míchání. Přidáme sójovou omáčku, vinný ocet, sherry, cukr, citronovou šťávu a vaříme 4 minuty.
-
3
Okamžitě podáváme.