Námořnické špagety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1118 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 792.4 mg
- Vláknina 4155.5 mg
- Vitamín A 4155.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle vyjmeme za skořápek, přičemž čtyři mušle odložíme na ozdobení. Zbylé mušle nakrájíme na kousky velikosti sousta a uložíme ve vlastní šťávě.
-
2
Rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek
-
3
a mírně smažíme 3-5 minut, až změknou, ale nezbarví se. Přidáme chilli koření a mícháme ještě asi 1 minutu.
-
4
Vložíme rajčata, víno, podle chuti sůl a pepř a přivedeme znovu k varu. Mírně vaříme nepřikryté 15 minut, až směs zhoustne.
-
5
Uvaříme špagety dle návodu. Scedíme a potom promícháme s trochou olivového oleje, aby se neslepily. Rozdělíme na nahřáté talíře.
-
6
Do směsi dáme petrželku a vnitřek mušlí i se šťávou a vaříme 2 minuty.
-
7
Ochutnáme, potom nalijeme omáčku na špagety. Ozdobíme mušlemi ve skořápkách a servírujeme.