Čínské karbanátky
Suroviny
- 120 g Cibule
- 30 g Cibule
- 400 g Sójové boby vařené
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 30 g Strouhanka
- 250 g Salát ledový
- 90 g Sýr Tofu - uzený
- 3 g Oregano sušené
- 45 g Mouka pšeničná hladká
- 125 ml Rajčatová šťáva
- 10 ml Citronová šťáva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bujón zeleninový
- 0.67 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 4 polévková lžíce Majonéza
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 15 g
- Sodík 742 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 43.6 mg
- Draslík 589.2 mg
- Vláknina 12122 mg
- Vitamín A 12122 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmixujeme sójové boby. Dáme je do mísy, přidáme rajskou šťávu, strouhané tofu, nakrájenou cibuli, vejce, strouhanku, sezamová
-
2
semena, petrželku, zeleninovou kostku, oregano, sůl a pepř podle chuti. Směs necháme 30 minut chladit.
-
3
Ze směsi vytvarujeme 6 karbanátků. Každý karbanátek obalíme v mouce po obou stranách.
-
4
Rozehřejeme olej, dáme karbanátky a smažíme po každé straně 1-2 minuty dohněda.
-
5
Karbanátky přendáme na zapékací mísu a pečeme je asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až jsou propečené.
-
6
Připravíme salátovou zálivku: spojíme majonézu, hořčici a citronovou šťávu. Přidáme nakrájený salát a cibuli. Karbanátky podáváme se salátem.