Špenátové kari
Suroviny
- 500 g Brambory
- 120 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 25 g Zázvor celý
- 5 g Kurkuma
- 5 g Garam masala
- 25 g Koriandr čerstvý
- 500 g Špenát listový mražený
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Chilli paprička
- 3 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 7 g
- Sodík 525 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 729.8 mg
- Vláknina 10090.9 mg
- Vitamín A 10090.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané nakrájené brambory vaříme ve vroucí osolené vodě 10 minut, procedíme je a necháme vychladnout.
-
2
V mixéru rozmixujeme špenát s odměřeným množstvím vody a dáme stranou.
-
3
Rozehřejeme máslo na pánvi. Když se zpění, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, strouhaný zázvor a chilli a podusíme asi 5 minut doměkka. Přimícháme 1 lžičku soli, mletý koriandr a kmín, kurkumu a garam masala. Mícháme 1 minutu. Přidáme brambory a promícháme je s kořením. Přikryjeme a zvolna vaříme 15 minut, až jsou brambory měkké. Odkryjeme pokličku a přidáme špenátový protlak. Zvýšíme teplotu a vaříme asi 10 minut, až má špenát hustotu omáčky. Vmícháme limetkovou šťávu a koriandr a servírujeme.