Špenátové kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 120 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 25 g Zázvor celý
  • 5 g Kurkuma
  • 5 g Garam masala
  • 25 g Koriandr čerstvý
  • 500 g Špenát listový mražený
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 729.8 mg
  • Vláknina 10090.9 mg
  • Vitamín A 10090.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané nakrájené brambory vaříme ve vroucí osolené vodě 10 minut, procedíme je a necháme vychladnout.

  • 2

    V mixéru rozmixujeme špenát s odměřeným množstvím vody a dáme stranou.

  • 3

    Rozehřejeme máslo na pánvi. Když se zpění, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, strouhaný zázvor a chilli a podusíme asi 5 minut doměkka. Přimícháme 1 lžičku soli, mletý koriandr a kmín, kurkumu a garam masala. Mícháme 1 minutu. Přidáme brambory a promícháme je s kořením. Přikryjeme a zvolna vaříme 15 minut, až jsou brambory měkké. Odkryjeme pokličku a přidáme špenátový protlak. Zvýšíme teplotu a vaříme asi 10 minut, až má špenát hustotu omáčky. Vmícháme limetkovou šťávu a koriandr a servírujeme.

Komentáře k receptu