Ovoce smažené v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Ananas
  • 200 g Banány
  • 200 g Kiwi
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 200 g Hrušky
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 567.3 mg
  • Vláknina 13852 mg
  • Vitamín A 13852 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.5 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vložíme očištěné ovoce, které jsme nakrájeli na plátky, a zakapeme ho citronovou šťávou.

  • 2

    Z piva, mouky, soli, žloutků a vanilkového cukru umícháme těstíčko, do kterého lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Plátky ovoce obalíme v hladké mouce, namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.

  • 3

    Usmažené ovoce posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu