Ovoce smažené v pivním těstíčku
Suroviny
- 200 g Ananas
- 200 g Banány
- 200 g Kiwi
- 250 g Mouka polohrubá
- 200 g Hrušky
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 120 ml Olej rostlinný
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 35 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 567.3 mg
- Vláknina 13852 mg
- Vitamín A 13852 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.5 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vložíme očištěné ovoce, které jsme nakrájeli na plátky, a zakapeme ho citronovou šťávou.
-
2
Z piva, mouky, soli, žloutků a vanilkového cukru umícháme těstíčko, do kterého lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Plátky ovoce obalíme v hladké mouce, namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.
-
3
Usmažené ovoce posypeme moučkovým cukrem.