Utopenci kořenění marinovaní v pivu I.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 10 g Pepř černý celý
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Ocet kvasný lihový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Nové koření celé
  • 6 ks Feferony
  • 6 ks Špekáčky
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 278.9 mg
  • Vláknina 6035.5 mg
  • Vitamín A 6035.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špekáčky sloupneme, cibuli nakrájíme na plátky, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Do sklenice vkládáme střídavě plátky špekáčků, cibule a feferonky a přelijeme vychladlým nálevem z piva. Nakonec do sklenice vložíme celý pepř a nové koření. Poté špekáčky necháme v chladu několik dní marinovat.

  • 3

    Marinádu připravíme svařením piva s octem, cukrem a solí.

Komentáře k receptu