Olomoucké tvarůžky s česnekem marinované v pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 158.2 mg
- Vláknina 2405.5 mg
- Vitamín A 2405.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek nakrájíme na plátky, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Papriku smícháme s pepřem, tvarůžky rozpůlíme.
-
2
Ve směsi koření obalíme tvarůžky, na plátek tvarůžku klademe plátek feferonky, plátky česneku a přikryjeme druhým plátkem tvarůžku. Takto připravené tvarůžky naskládáme do sklenice.
-
3
V pivu svaříme papriku a pepř, necháme vychladnout a zalijeme jím tvarůžky tak, aby byly docela ponořené. Poté tvarůžky necháme v chladu několik dní marinovat.