Pivní pomazánka z burských oříšků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 350 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Arašídy
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 0.5 mg
  • Vláknina 2855.4 mg
  • Vitamín A 2855.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixeru rozsekáme vyloupané burské oříšky, sýr nastrouháme.

  • 2

    V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme sýr a pepř, vlijeme pivo a na mírném plameni zahříváme za stálého míchání, až se utvoří kompaktní hmota. Na závěr vmícháme burské oříšky a pod fólií necháme pomazánku do druhého dne v chladničce uležet.

Komentáře k receptu