Salát ze špekáčků a žampionů
Suroviny
- 200 g Žampiony - sterilované
- 400 g Špekáčky
- 200 g Cibule sterilovaná
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 53 g
- Sodík 662 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 231.5 mg
- Vláknina 6201.5 mg
- Vitamín A 6201.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony slijeme a nakrájíme na plátky stejně jako cibuli a sloupnuté špekáčky a vložíme do mísy. Přimícháme naložené cibulky, osolíme, opepříme a promícháme s připravenou zálivkou.
-
2
Na zálivku smícháme pivo s hořčicí, olejem a jemně posekanou petrželovou natí.
-
3
Pod fólií necháme salát do druhého dne v chladničce uležet.