Křupvé čerstvé zelí s chřestem a pikantní zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chřest bílý
  • 1 kávová lžička Fenykl obecný
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 22 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 166.6 mg
  • Vláknina 3817.5 mg
  • Vitamín A 3817.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva vnější listy zelí odložíme k podávání salátu, zbytek nasekáme najemno.

  • 2

    Chřest překrojíme, smícháme s nasekanými chilli papričkami zbavenými semínek a přidáme k zelí.

  • 3

    Připravíme zálivku, v misce utřeme citronovou šťávu s nastrouhaným zázvorem a fenyklovými semínky.

  • 4

    Salát servírujeme v zelných listech přelitý zálivkou.

Komentáře k receptu