Kuřecí prsa na liškách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 50 ml Víno portské
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 2 hrst Lišky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 143.3 mg
  • Draslík 692.2 mg
  • Vláknina 4557.8 mg
  • Vitamín A 4557.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmahneme pokrájenou cibuli a česnek na plátky.

  • 2

    Přidáme kuřecí prsa kůží dolů a opečeme je ze všech stran.

  • 3

    Osolíme, opepříme, přihodíme lišky a dusíme asi 3 minuty, potom přilijeme portské. Víno necháme odpařit, přidáme snítku tymiánu, zalijeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu.

  • 4

    Vaříme 10 minut, přidáme smetanu smíchanou s moukou a ještě 10 minut vaříme. Dle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu