Kuřecí prsa na liškách
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Vývar drůbeží
- 50 ml Víno portské
- 1 ks Cibule
- 1 ks Tymián čerstvý
- 2 hrst Lišky čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 21 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 143.3 mg
- Draslík 692.2 mg
- Vláknina 4557.8 mg
- Vitamín A 4557.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle osmahneme pokrájenou cibuli a česnek na plátky.
-
2
Přidáme kuřecí prsa kůží dolů a opečeme je ze všech stran.
-
3
Osolíme, opepříme, přihodíme lišky a dusíme asi 3 minuty, potom přilijeme portské. Víno necháme odpařit, přidáme snítku tymiánu, zalijeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu.
-
4
Vaříme 10 minut, přidáme smetanu smíchanou s moukou a ještě 10 minut vaříme. Dle chuti osolíme a opepříme.