Bramborová hnízdečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Vývar z hovězích kostí
  • 0.33 dl Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 149.2 mg
  • Draslík 650.9 mg
  • Vláknina 5507.2 mg
  • Vitamín A 5507.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostky a v osolené vodě uvaříme. Hotové brambory scedíme, přilijeme vývar a šlehačem rozšleháme na řidší kaši, do které přidáme mletou papriku kmín, pepř, vejce, mouku, zabarvíme mletou paprikou a dobře promícháme. Pomoci dlaní tvarujeme kuličky, které na dlani stlačíme, jako karbanátky. Na pánvi rozehřejeme olej a hnízdečka v něm pečeme dozlatova.

Komentáře k receptu