Marinovaný celer smažený v pivním těstíčku
Suroviny
- 600 g Celer bulvový
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 120 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 120 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2964 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 310 g
- Sodík 446 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 552.4 mg
- Vláknina 6478.8 mg
- Vitamín A 6478.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 31 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrový celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na středně silné plátky. Smícháme citronovou šťávu, olej, sůl a pepř a do marinády vložíme plátky celeru. Pod fólií necháme marinovat zhruba dvě hodiny.
-
2
V míse připravíme těstíčko z mouky, oleje, piva, žloutků, soli a vmícháme pevný sníh z bílků.
-
3
V těstíčku namáčíme marinovaný celer a smažíme v rozpáleném oleji.