Brambory s bylinkami pečené na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Libeček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 797 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 1005.3 mg
  • Vláknina 10626.4 mg
  • Vitamín A 10626.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek rozdrtíme, bylinky jemně nasekáme, přidáme sůl, pivo a rozmícháme.

  • 2

    Syrové brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a nakrájíme na půlky. Poté je vložíme do pekáče, přelijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě přibližně 25 minut. Následně zasypeme rozdrobenou Nivou a necháme v troubě dopéct. Pivo se musí vypéct.

Komentáře k receptu