Brambory s bylinkami pečené na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 0 g
- Sodík 797 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 1005.3 mg
- Vláknina 10626.4 mg
- Vitamín A 10626.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek rozdrtíme, bylinky jemně nasekáme, přidáme sůl, pivo a rozmícháme.
-
2
Syrové brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a nakrájíme na půlky. Poté je vložíme do pekáče, přelijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě přibližně 25 minut. Následně zasypeme rozdrobenou Nivou a necháme v troubě dopéct. Pivo se musí vypéct.