Guláš z filé s červeným vínem
Suroviny
- 25 g Cibule
- 50 g Máslo čerstvé
- 20 g Slanina vepřová
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 50 g Protlak rajčatový
- 50 ml Víno červené
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 13 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 78.4 mg
- Draslík 92.3 mg
- Vláknina 723 mg
- Vitamín A 723 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle dozlatova. Přidáme rozetřený česnek, podlijeme vývarem, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak a na kostičky nakrájenou, opečenou slaninu. Směs promícháme a chvíli povaříme.
-
2
Potom vložíme omyté, na kostky nakrájené filé a zvolna podusíme doměkka. Guláš dochutíme solí, přilijeme červené víno a přidáme nasekanou petrželku.
-
3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.