Mleté biftečky na paprice
Suroviny
- 80 g Cibule
- 40 g Slanina vepřová
- 400 g Maso mleté - mix
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 32 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 17.5 mg
- Draslík 79 mg
- Vláknina 1125.3 mg
- Vitamín A 1125.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a vymačkáme. Přidáme mleté maso, sůl, bílek, lžíci vody, pepř a vše dobře promícháme.
-
2
Z masové směsy vytvarujeme 4 tenké biftečky a poprášíme je hladkou moukou po obou stranách.
-
3
Slaninu nakrájíme na kostičky, vsypeme do pekáče a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit a vložíme biftečky. Poprášíme je mletou paprikou a pečeme v silně vyhřáté troubě. Po chvíli biftečky obrátíme, podlijeme trochou vody a dopečeme.
-
4
Krátce před koncem pečení podlijeme maso smetanou.
-
5
Můžeme podávat s dušenou rýží nebo se širokými nudlemi.