Játra telecí ve vinné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Játra telecí
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Víno červené
  • 1.5 dl Hovězí vývar základní
  • 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 815 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 875 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 1360.6 mg
  • Draslík 1576.7 mg
  • Vláknina 3571.6 mg
  • Vitamín A 3571.6 mg
  • Vitamín B6 4.1 mg
  • Vitamín B12 0.2 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra otřeme, osolíme, opepříme a obalíme lehce v mouce. Přebytečnou mouku z nich setřeseme. Rozehřejeme v pánvi olej a máslo a játra smažíme po obou stranách. Poté je vyndáme a dáme na talíř, zakryjeme a udržujeme teplé.

  • 2

    Do tuku v pánvi přidáme pokrájenou cibuli, celer a slaninu. Smažíme, přilijeme červené víno, hovězí vývar, šalvěj, worchester, nové koření, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme 4 minuty.

  • 3

    Každou čtvrtku rajčete překrojíme ještě na polovinu. Přidáme je do omáčky a povaříme 3 minuty.

  • 4

    Játra podáváme přelitá omáčkou.

Komentáře k receptu