Nádivka se sýrem po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 4 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 0.5 hrnek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 145.2 mg
  • Draslík 49.8 mg
  • Vláknina 4477.2 mg
  • Vitamín A 4477.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdé rohlíky nakrájíme na kostičky, nasypeme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme je naskáknout.

  • 2

    Olivy nakrájíme nadrobno a sýr nastrouháme.

  • 3

    Do mísy přidáme olivy, sýr, bazalku, oregano, sůl, pepř a rozšlehaná vejce s kypřícím práškem do pečiva, vše promícháme.

  • 4

    Srnčí hřbet vymažeme olivovým olejem, vysypeme hrubou moukou, naplníme formu nádivkou a pečeme při 170 stupních 40 minut.

Komentáře k receptu