Nádivka se sýrem po italsku
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1 kávová lžička Bazalka
- 4 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Olivy černé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Oregano sušené
- 0.5 hrnek Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 17 g
- Sodík 191 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 145.2 mg
- Draslík 49.8 mg
- Vláknina 4477.2 mg
- Vitamín A 4477.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvrdé rohlíky nakrájíme na kostičky, nasypeme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme je naskáknout.
-
2
Olivy nakrájíme nadrobno a sýr nastrouháme.
-
3
Do mísy přidáme olivy, sýr, bazalku, oregano, sůl, pepř a rozšlehaná vejce s kypřícím práškem do pečiva, vše promícháme.
-
4
Srnčí hřbet vymažeme olivovým olejem, vysypeme hrubou moukou, naplníme formu nádivkou a pečeme při 170 stupních 40 minut.