Svíčková z divočáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 22 g
- Sodík 3488 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 38.8 mg
- Draslík 71.7 mg
- Vláknina 2508.5 mg
- Vitamín A 2508.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, položíme v celku na pekáč, pořádně prošpikujeme slaninou, zalijeme zeleninou Halali, přiklopíme a dáme na celou noc do ledničky uležet. Předehřejeme troubu, do pekáče k masu a zelenině přidáme bobkový list, nové koření, zalijeme vodou, vložíme do trouby a pečeme 120 minut.
-
2
Hotové maso vyndáme z pekáče, naporcujeme a dáme stranou. Zeleninu přelijeme do hrnce, vybereme z ní nové koření s bobkovým listem a mixerem zeleninu dobře rozmixujeme. Hrnec dáme na sporák a zeleninu necháme projít varem.
-
3
Smetanu vlijeme do hrníčku, přidáme mouku, dobře ji rozšleháme a vlijeme do omáčky. Za stálého míchání vaříme do té doby, až omáčka zhoustne. Uvařenou omáčku nakonec dochutíme podle vlastní chuti cukrem a citrónovou šťávou.
-
4
Opatrně se solí, samotné Halali je hodně solené.