Svíčková z divočáka

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Bobkový list
  • 10 g Nové koření celé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Kančí maso
  • 0.5 kg Sterilovaná zelenina Halali
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 3488 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 38.8 mg
  • Draslík 71.7 mg
  • Vláknina 2508.5 mg
  • Vitamín A 2508.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, položíme v celku na pekáč, pořádně prošpikujeme slaninou, zalijeme zeleninou Halali, přiklopíme a dáme na celou noc do ledničky uležet. Předehřejeme troubu, do pekáče k masu a zelenině přidáme bobkový list, nové koření, zalijeme vodou, vložíme do trouby a pečeme 120 minut.

  • 2

    Hotové maso vyndáme z pekáče, naporcujeme a dáme stranou. Zeleninu přelijeme do hrnce, vybereme z ní nové koření s bobkovým listem a mixerem zeleninu dobře rozmixujeme. Hrnec dáme na sporák a zeleninu necháme projít varem.

  • 3

    Smetanu vlijeme do hrníčku, přidáme mouku, dobře ji rozšleháme a vlijeme do omáčky. Za stálého míchání vaříme do té doby, až omáčka zhoustne. Uvařenou omáčku nakonec dochutíme podle vlastní chuti cukrem a citrónovou šťávou.

  • 4

    Opatrně se solí, samotné Halali je hodně solené.

Komentáře k receptu