Pečená husa plněná jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pepř černý mletý
  • 100 g Máslo jihočeské
  • 1 kávová lžička Jablka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 5 ks Jablka
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.4 l Sádlo vepřové škvařené
  • 4 dl Vývar z hovězích kostí
  • 1 kg Husa domácí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2128 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 209 g
  • Sodík 746 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 205 mg
  • Draslík 1831.2 mg
  • Vláknina 23690 mg
  • Vitamín A 23690 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husu umyjeme, očistíme, uřízneme křídla celou ji potřeme máslem a prolisovaným česnekem smíchaným se solí. Vnitřek potřeme taky a naplníme na půlky rozkrojenými neoloupanými jablky, k nim ještě přidáme kmín a otvor zašijeme. Husu položíme prsy dolů na sádlem vymaštěný pekáč, podlijeme vývarem, do kterého vmícháme pepř, a pečeme za občasného polévaní přibližně 60 minut. Potom husu otočíme na hřbet a dopečeme ještě 40 minut. Upečenou naporcujeme, polijeme vlastní šťávou a ke každé porci dáme půlku citronu.

Komentáře k receptu