Beskydské jehněčí kotlety s parmezánem
Suroviny
- 25 g Sůl
- 250 g Cibule
- 50 g Mrkev kořen
- 40 g Celer bulvový
- 80 g Česnek
- 19 g Pepř 4 barev
- 10 g Citronová kůra
- 100 g Sýr Parmezán
- 250 g Strouhanka
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 6.5 dl Vývar jehněčí
- 1.5 kg Jehněčí kotlety
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Saturejka
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1328 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 107 g
- Sodík 3566 mg
- Bílkoviny 96 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 298.1 mg
- Draslík 1746.6 mg
- Vláknina 15535.4 mg
- Vitamín A 15535.4 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme marinádu. Mrkev s celerem očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a v pánvi na 2 lžicích olivového oleje zprudka orestujeme, vyklopíme i s omastkem do mísy, přidáme k němu 4 lžíce olivového oleje, pepř 4 barev, nastrouhanou citronovou kůru, nastrouhaný parmezán, mrkev s celerem, omyté čerstvé bylinky drobně pokrájené (petrželku, saturejku, šalvěj) a nakonec přisypeme strouhanku. Směs dobře promícháme.
-
2
Jehněčí kotlety s kostí omyjeme, osušíme, posolíme je a posypeme čerstvě pomletým černým pepřem. Kotlety potřeme marinádou a necháme 1 hodinu odležet.
-
3
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji na plech s rozpáleným olejem. Na cibuli položíme potřené kotlety a pečeme v troubě 10 minut při 200°C. Pak kotlety otočíme a podlijeme masovým vývarem. Pečeme dalších 15-20 minut při teplotě 180°C.