Drůbeží játra zapečená s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Játra drůbeží
  • 400 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 386 mg
  • Draslík 654.2 mg
  • Vláknina 1934.6 mg
  • Vitamín A 1934.6 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 89.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbeží játra opláchneme, necháme okapat, cibuli nakrájíme nadrobno, zapékací mísu vymažeme olejem. Na másle zpěníme 1 cibuli, přidáme játra, orestujeme, osolíme, opepříme, přeložíme do zapékací mísy a posypeme majoránkou.

  • 2

    V pivu rozšleháme vejce, játra přelijeme pivem, posypeme druhou nakrájenou cibulí a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut.

Komentáře k receptu