Řízky z mleté vepřové kýty v pivním těstíčku
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
- 120 g Mouka pšeničná hladká
- 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 120 ml Olej rostlinný
- 150 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1170 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 78 g
- Sodík 451 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 379.3 mg
- Draslík 797.5 mg
- Vláknina 3669.5 mg
- Vitamín A 3669.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlík nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem, poté vymačkáme a umeleme spolu s kýtou, cibulí, vmícháme sůl, pepř, vejce a utvoříme menší řízky.
-
2
Obalujeme je v mouce, namáčíme v těstíčku a smažíme v oleji.
-
3
Těstíčko připravíme smícháním piva, vejce, soli a hladké mouky.