Řízky z mleté vepřové kýty s feferonkou
Suroviny
- 120 g Salám Gothajský
- 120 g Sýr Eidam cihla 30%
- 500 g Vepřová kýta
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 120 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Feferony
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 830 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 67 g
- Sodík 331 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 145.1 mg
- Draslík 471.5 mg
- Vláknina 597.3 mg
- Vitamín A 597.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu umeleme se salámem, v míse smícháme s ustrouhaným sýrem, prolisovaným česnekem, solí a feferonkou, kterou jsme zbavili semínek a drobně pokrájeli.
-
2
Do směsi vmícháme polovinu piva, zahustíme strouhankou a vlhkýma rukama tvoříme řízky.
-
3
Řízky namáčíme do těstíčka a smažíme v oleji.
-
4
Těstíčko připravíme smícháním mouky, vejce a zbylého piva.