Řízky z mleté vepřové kýty s feferonkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Salám Gothajský
  • 120 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 500 g Vepřová kýta
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Feferony
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 830 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 145.1 mg
  • Draslík 471.5 mg
  • Vláknina 597.3 mg
  • Vitamín A 597.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu umeleme se salámem, v míse smícháme s ustrouhaným sýrem, prolisovaným česnekem, solí a feferonkou, kterou jsme zbavili semínek a drobně pokrájeli.

  • 2

    Do směsi vmícháme polovinu piva, zahustíme strouhankou a vlhkýma rukama tvoříme řízky.

  • 3

    Řízky namáčíme do těstíčka a smažíme v oleji.

  • 4

    Těstíčko připravíme smícháním mouky, vejce a zbylého piva.

Komentáře k receptu