Sekaná ze zaječího předku s pivem a bůčkem
Suroviny
- 120 g Slanina vepřová
- 800 g Vepřový bok
- 500 g Zaječí maso
- 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 6 ks Nové koření celé
- 4 ks Pepř černý celý
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 878 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 73 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 221.9 mg
- Draslík 588.7 mg
- Vláknina 2836 mg
- Vitamín A 2836 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaječí předek naporcujeme a uvaříme s cibulí a celým kořením. Vepřový bůček bez kůže vykostíme a nakrájíme na kostky. Rohlíky nakrájíme a namočíme do piva. Pekáč vyložíme plátky slaniny.
-
2
Uvařené maso vykostíme a necháme vychladnout, poté umeleme spolu s bůčkem, rohlíky a česnekem.
-
3
Do hmoty vmícháme vejce, sůl, pepř, zázvor, majoránku a část piva, v němž byly namočené rohlíky. Vlhkýma rukama utvoříme šišku, obalíme ji ve strouhance, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě.
-
4
V průběhu pečení maso poléváme šťávou. Je-li třeba, přilijeme horkou vodu.