Smažené karbanátky dušené v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 60 g Slanina vepřová
  • 600 g Maso mleté - mix
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 768 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 153.9 mg
  • Draslík 79.6 mg
  • Vláknina 2276.1 mg
  • Vitamín A 2276.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce.

  • 2

    V míse smícháme mleté maso, slaninu, rozšlehaná vejce, sůl, pepř, citronovou šťávu, vymačkané rohlíky a strouhanku. Vlhkýma rukama tvoříme z hmoty karbanátky a smažíme na másle s olejem. Poté karbanátky přeložíme na talíř a výpek rozšleháme s pivem, přivedeme k varu, vložíme zpět karbanátky a pod poklicí dusíme zhruba čtvrt hodiny.

Komentáře k receptu