Smažené karbanátky dušené v pivu
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 60 g Slanina vepřová
- 600 g Maso mleté - mix
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 150 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 63 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 153.9 mg
- Draslík 79.6 mg
- Vláknina 2276.1 mg
- Vitamín A 2276.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce.
-
2
V míse smícháme mleté maso, slaninu, rozšlehaná vejce, sůl, pepř, citronovou šťávu, vymačkané rohlíky a strouhanku. Vlhkýma rukama tvoříme z hmoty karbanátky a smažíme na másle s olejem. Poté karbanátky přeložíme na talíř a výpek rozšleháme s pivem, přivedeme k varu, vložíme zpět karbanátky a pod poklicí dusíme zhruba čtvrt hodiny.