Chilli z mletého hovězího masa s pivem
Suroviny
- 600 g Hovězí maso mleté
- 250 g Protlak rajčatový
- 400 g Fazole v tomatové omáčce
- 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 2 ks Paprika zelená
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 11 g
- Sodík 598 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 659.7 mg
- Vláknina 9756.4 mg
- Vitamín A 9756.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme papriky, maso, osolíme, okořeníme pepřem a chilli, promícháme a podlijeme pivem. Za občasného míchání dusíme, až je maso měkké. Poté vmícháme rajčatový protlak, fazole i s nálevem a necháme přejít varem.