Krkovice pečená na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 48 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 157.5 mg
- Draslík 141.6 mg
- Vláknina 1595.6 mg
- Vitamín A 1595.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naklepané plátky krkovice osolíme a opepříme.
-
2
Cibuli s česnekem nakrájíme na tenké plátky a promícháme vše s masem.
-
3
Pekáček vymažeme lžící sádla a naskládáme vedle sebe plátky krkovičky. Povrch krkoviček poklademe plátky slaniny a jemně poprášíme paprikou. Potom vše zalijeme pivem, aby nebyly plátky potopené, nejlépe do výšky slaniny.
-
4
Maso přikryjeme alobalem a pečeme při teplotě 220° přibližně 1 hodinu, dokud se pivo nezmění ve šťávu pod masem. Před koncem pečení alobal odstraníme, aby se povrch upekl dozlatova.