Plátky masa v marinádě pečené v alobalu
Suroviny
- 200 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 200 g Jehněčí maso
- 160 g Slanina vepřová
- 200 g Vepřová kýta
- 350 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 4 ks Nové koření celé
- 6 ks Pepř černý celý
- 4 špetka Sůl
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 756 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 45 g
- Sodík 747 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 129.2 mg
- Draslík 1296.5 mg
- Vláknina 34740.6 mg
- Vitamín A 34740.6 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 511.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na plátky.
-
2
Každý druh masa nakrájíme na čtyři plátky, vložíme do marinády a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
-
3
Na čtyři čtverce alobalu položíme plátek vepřového masa, díl cibule, díl slaniny, plátek hovězího, opět cibuli a slaninu a navrch položíme skopový plátek (pořadí druhů masa není závazné), porci osolíme, opepříme, alobal dobře zabalíme a vše pečeme v pekáči na pečícím papíru zhruba 1 hodinu.
-
4
Marinádu připravíme smícháním rozdrceného česneku, hořčice, oleje, soli, piva a koření.