Směs masa a zeleniny pečená na pivu
Suroviny
- 500 g Brambory
- 200 g Kuřecí prsa
- 300 g Květák
- 100 g Pórek
- 200 g Uzená vepřová krkovička
- 300 g Vepřová kýta
- 100 g Klobása ostravská
- 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 105 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 65.8 mg
- Draslík 1037.1 mg
- Vláknina 12139 mg
- Vitamín A 12139 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso a oloupané brambory nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno, očištěnou zeleninu na kousky, pórek na kolečka, květák rozebereme na malé růžičky. Všechny suroviny smícháme s olejem.
-
2
Pekáč vymažeme sádlem, rozprostřeme v něm směs, osolíme, opepříme, přelijeme pivem a pod poklicí pečeme asi 2 hodiny v předehřáté troubě. Poté poklici odložíme, směs promícháme a dopečeme.