Pečená zvěřina na zelí
Suroviny
- 200 g Klobása Dunajská
- 150 g Slanina vepřová
- 400 g Srnčí kýta
- 500 g Zelí hlávkové bílé
- 500 g Zelí kysané
- 400 g Kančí kýta
- 120 g Švestky sušené
- 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 4 ks Bobkový list
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 36 g
- Sodík 476 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 665.9 mg
- Vláknina 13831.4 mg
- Vitamín A 13831.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, všechno maso očistíme a nakrájíme na kostky, klobásu sloupneme a nakrájíme na kolečka, švestky vypeckujeme a pokrájíme. Syrové zelí nakrájíme na nudličky, kysané zelí scedíme a překrájíme, zelí promícháme.
-
2
Ve velkém kastrolu zpěníme cibuli na slanině, přidáme maso a osmažíme. Maso přeložíme na mísu a do kastrolu vložíme vrstvu zelí, poklademe částí masa, švestek, klobásy, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a překryjeme zelím.
-
3
Opakujeme vrstvení, až využijeme všechny suroviny. Směs zalijeme pivem a pomalu dusíme v předehřáté troubě.