Ořechové čatní

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Ořechy vlašské
  • 225 g Rajčata
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Česnek
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 0.5 polévková lžíce Chilli paprička
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 462.4 mg
  • Vláknina 10737 mg
  • Vitamín A 10737 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme suroviny. Nakrájíme nadrobno cibuli, zvlášť nadrobno nakrájíme česnek, nadrobno nasekáme vlašské ořechy, rajčata a chilli papričku.

  • 2

    Poté vložíme cibuli do pánve se středně rozehřátým olejem a za občasného míchání ji necháme zesklovatět. Dále přidáme česnek a opět mícháme zhruba 2 minuty. Přidáme vlašské ořechy a necháme opražit.

  • 3

    Poté přimícháme 2 lžíce medu, chilli papričku, sůl, pepř, lžici octa a dobře promícháme. Za 2 minuty přimícháme rajčata a snížíme teplotu a za občasného míchání dusíme půl hodiny až 40 minut.

  • 4

    Čatní můžeme servírovat hned anebo ho vložit do uzavřené nejlépe skleněné nádoby a v lednici uchovat několik dní.

Komentáře k receptu