Zajíc pečený s cibulí v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 5 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 5 stroužek Česnek
  • 2.5 kg Zaječí maso
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 98 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 346.6 mg
  • Draslík 2139.1 mg
  • Vláknina 20345.5 mg
  • Vitamín A 20345.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a odblaněného zajíce osolíme a naporcujeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme, slaninu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na vyškvařenou slaninu přidáme polovinu nakrájené cibule, porce zajíce a osmažíme ze všech stran. Poté přidáme česnek, koření, podlijeme polovinou piva a zhruba hodinu pečeme pod poklicí v předehřáté troubě.

  • 3

    Upečeného zajíce přeložíme na mísu a držíme na teple. Šťávu vydusíme, vmícháme mouku, zarestujeme, přimícháme zbylou cibuli, zalijeme pivem a zhruba čtvrt hodiny povaříme. Do hotové omáčky vložíme porce zajíce.

Komentáře k receptu