Zajíc pečený s cibulí v pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 17 g
- Sodík 467 mg
- Bílkoviny 98 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 346.6 mg
- Draslík 2139.1 mg
- Vláknina 20345.5 mg
- Vitamín A 20345.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a odblaněného zajíce osolíme a naporcujeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme, slaninu nakrájíme na kostičky.
-
2
Na vyškvařenou slaninu přidáme polovinu nakrájené cibule, porce zajíce a osmažíme ze všech stran. Poté přidáme česnek, koření, podlijeme polovinou piva a zhruba hodinu pečeme pod poklicí v předehřáté troubě.
-
3
Upečeného zajíce přeložíme na mísu a držíme na teple. Šťávu vydusíme, vmícháme mouku, zarestujeme, přimícháme zbylou cibuli, zalijeme pivem a zhruba čtvrt hodiny povaříme. Do hotové omáčky vložíme porce zajíce.