Srnčí kýta dušená s divokým kořením na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 250 g Džem brusinkový
  • 150 g Mrkev kořen
  • 120 g Slanina vepřová
  • 800 g Srnčí kýta
  • 150 g Petržel kořen
  • 600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 6 ks Jalovec
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1160 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 126 g
  • Sodík 543 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 1451.3 mg
  • Vláknina 50289.9 mg
  • Vitamín A 50289.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.7 mg
  • Vitamín E 7.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso bez kosti odblaníme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a pod fólií necháme v chladničce přes noc. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Slaninu s cibulí osmažíme na 1 lžíci oleje, přidáme zeleninu, koření a zamícháme. Poté vložíme maso, osmažíme ze všech stran, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    Udušené maso přeložíme na mísu a držíme na teple. Zeleninu vyjmeme ze šťávy, tu přecedíme a rozmixujeme v ní zeleninu, přimícháme brusinkový džem, podle potřeby osolíme a omáčku prohřejeme. Maso před podáváním nakrájíme a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu